Slovesna sveta maša ob zaključku misijona

Vse spodbudne besede, ki smo jih v času misijona prejemali od misijonarjev, vse zahvale, vso toplino srca smo v nedeljo, 25. 11. 2018, ob sklepu misijona prinesli s sabo v Športno dvorano Leona Štuklja, kjer smo po polurni molitvi ob 10. uri prisostvovali slovesni sveti maši na čast Kristusu Kralju. Mašo je vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan ob somaševanju župnikov vseh treh župnij in misijonarjev.

Za glasbeno spremljavo je poskrbel pihalni orkester Krka pod taktirko gospoda Matevža Novaka, številni ubrani glasovi pevcev vseh treh župnij, od otroških do mladinskih in odraslih zborov, pa so nam pričarali slovesno vzdušje in občutek svetosti, ki nas je vse zbrane ves čas preveval. Program, ki ga je pripravil profesor Aleš Makovec, nas ni pustil ravnodušne.

Gospod škof nam je zaželel, da vzdušje in notranji mir, ki smo ga bili na misijonu deležni, prenesemo naprej v svoje okolje in ga negujemo na nadaljnji življenjski poti. Tako bomo postali boljši mi in družba, v kateri živimo.

Po sveti maši je sledil koncert Tria Vivere, v katerega je bil vpet govor župana Mestne občine Novo mesto mag. Gregorja Macedonija, ter tri pričevanja: zakonskega para, mladinca in starejše gospe. S svojim pričevanjem so zaokrožili in z nami podelili osebno vero ter doživljanje misijona. Vezna beseda je bila zaupana novinarju radia Ognjišče, gospodu Marjanu Buniču.

Po koncu programa smo bili vsi lepo povabljeni na druženje in klepet pred samo športno dvorano, kjer smo poklepetali ob pecivu in pijači.

Monja Pust