Srečanje z neokatehumensko potjo

Na drugi dan misijona z naslovom Marija – izvir veselja se je misijonar brat Jožko Smukavec srečal z neokatehumeni. Skupaj z nami in g. Francetom Dularjem je slavil evharistijo. Spomnili smo se, kako je Marija za nas poseben izvir veselja, saj je prav ona navdahnila začetnike neokatehumenske poti k zbiranju ob Božji besedi v manjših skupinah. Tudi mi v naših treh neokatehumenskih skupnostih neposredno doživljamo Božji dotik in se mu prepuščamo, da vodi naše življenje.

Ob razlomljeni božji besedi smo ponovno zahrepeneli po tem, da bi bili vedno pripravljeni na slovo od tozemskega življenja. Da nas ne bi bilo strah srečanja z njim, ampak bi lahko iz dneva v dan živeli v zaupanju v Božji načrt in zahvaljevanju za vse njegove milosti – tudi za preizkušnje, preko katerih nas Gospod oblikuje za večno življenje. Da bi preiskovali, kaj je Božja volja za naše življenje, in jo poskušali po najboljših močeh udejaniti. Da bi v miru pričakovali dan, ko bo prišla za nas zadnja ura življenja na tem svetu in snidenje z ljubečim in usmiljenim Bogom v večnosti. Da se ne bi obtoževali za svoje grehe, saj nas tudi Bog ne obtožuje, ampak je poslal med nas svojega sina Jezusa Kristusa, ki nas je odrešil enkrat za vselej. Da bi znali nanj prelagati svoje grehe in nepopolnosti in se opirali na njegovo moč in pomoč pri našem spreobrnjenju. In da bi v zaupanju v Božji načrt in njegovo ljubezen živeli življenje veselih kristjanov sredi tega sveta.

Brat Jožko nas je navdušil s svojo neposrednostjo in iskrivostjo ter nas uveril v tem, da nas ima Bog rad takšne, kot smo. Spodbudil nas je, da to ljubezen in veselje, ki ju prejemamo od Boga tudi preko neokatehumenske poti, ponesemo v svoje župnije, k svojim bližnjim, sosedom in sploh ljudem, h katerim nas pošilja Gospod.

Zorka Hrovat