Srečanje za vse, ki molitveno podpirajo misijon

V soboto, 16. septembra 2017 smo imeli v stolnici v Novem mestu srečanje v pripravi na mestni misijon za vse molitvene in biblične skupine, duhovna gibanja, redovne skupnosti in vse molivce za blagoslov misijona. Gost srečanja je bil misijonar lazarist g. Jože Planinšek.

G. Jože Planinšek je izrazil veselje, da smo skupaj že eno leto pred sami misijonom. Misijoni imajo dolgo tradicijo, še posebej jih je širil naš blaženi škof Anton Martin Slomšek. Morda se danes komu zdi, da je ta oblika duhovne prenove preživela. Vendar to ni res. Ljudski misijon je najodličnejša oblika nagovarjanja širše skupnosti ali občestva. Še vedno po statistiki misijonar v času misijona nagovori 10 do 20 % vseh nedeljnikov in s tem pripomore k živosti neke delne cerkve, župnije ter tako uresniči novo evangelizacijo.

Poglejmo današnje kristjane, premalo je tako imenovanih povprečnih kristjanov v pozitivnem smislu; kristjanov, ki znajo obžalovati svoje grehe, ki redno molijo in hodijo k sv. maši…, kajti misijon je poglobitev le tega. Misijon nagovarja v prvi vrsti redno občestvo.

Dandanes je Cerkve močno napadena, še huje pa je napadena družina. Zato je pomembno, da smo kvas v okolju kjer živimo in da skrbimo za jedro Cerkve.

Na misijonskem križu v marsikateri župnijski cerkvi piše REŠI SVOJO DUŠO. Danes bi morali bolj kot reši svojo dušo naglašati, SPOZNAJ KRISTJAN, DA JE TVOJA DUŠA POTREBNA ODREŠENJA. Danes se močno naglaša, vse zmorem sam, težko pa sprejema človek svojo šibkost in prepoznava svoje meje; človek, kristjan mora spoznati, da potrebuje odrešenje.

Osnova krščanstva je biti prežet z evangelijem in preko molitve v sebi ustvariti razpoloženje, da potrebujemo odrešenje.

V življenju potrebujemo molitev. Kadar začutiš in veš, da nekdo zate moli je v življenju veliko lažje. Zato je tudi pomembno in potrebno moliti za misijon, misijonarje, za vse ljudi.

Kjer se veliko moli za misijon, misijonar mnogo lažje pride na misijon in tam misijonari!

Po nagovoru smo pred izpostavljenim Najsvetejšim molili za blagoslov misijona in za trdno vero.

p. Krizostom Komar