Pogovorni večer z misijonarji

Zadnji večer v okviru misijonskega dogajanja je bil namenjen pogovoru z vsemi misijonarji. Pogovor je vodil Tomaž Hrastar.

Srečanje smo začeli z molitvijo. Sledila je pesem Dan ljubezni, na kitaro pa nas je spremljal brat Jožko Smukavec. Nato so misijonarji odgovarjali na vprašanja, ki so jih verniki poslali preko spletne strani, napisali in list oddali v nabiralnik ali pa osebno zastavili med srečanjem.

Misijonarji so nam zaupali svoja razmišljanja:

- najbolj ganljiv trenutek na misijonu
- kdaj so spoznali, da jih ima Bog rad
- trenutek, ko so se odločili za duhovniško življenje
- najbolj srečen in najbolj temen trenutek v njihovem življenju
- kaj mislijo o prošnjah in mašah za domovino in politike
- katera je najprimernejša oblika čaščenja pred Najsvetejšim
- kako prepoznamo učinek molitve
- kako zaščititi otroke pred pastmi sodobnega sveta
- o spolni morali v današnjem svetu, grehu in spovedi
- o jogi v krščanstvu
- razlogi za veselje kristjanov
- nevarnost islamizma
- obstoj hudiča
- medgeneracijske skupnosti

Verniki moramo veselje poiskati v odrešenju, ki nam ga prinaša Jezus Kristus. Zaupati moramo v moč molitve, kajti Bog je ne bo preslišal. Misijonarji so se strinjali, da je prvi viden sad misijona povezanost kristjanov iz vseh mestnih župnij. Nekateri sadovi in milosti pa bodo ostali skriti zaradi svoje majhnosti, vendar zaradi tega niso nič manj pomembni. 

Na koncu je voditelj prebral še pismo vernika, ki se je zahvalil misijonarjem in župnikom za izvedbo misijona. S tem smo se strinjali vsi navzoči in se za aplavzom tudi sami zahvalili. Srečanje smo zaključili z blagoslovom in ob spremljavi kitare objeti zapeli še Mi se imamo radi.

Nataša Hrovat