Srečanje za zakonce

Novomeški misijon diha s polnimi pljuči. Bog nagovarja živo po misijonarjih, pri maši, spovedi, nagovorih, predavanjih… Ljudje smo odprti za milosti, kar se je občutilo in videlo današnji večer, ko je bilo srečanje za zakonce in je dvorana pokala po šivih. Le kaj nam bo zakoncem povedal mlad duhovnik? P. Andraž Arko nas je takoj pridobil in poslušali smo ga odprtih ust.

- Zakon ni stvar formalnosti. Za najin odnos morava delati vsak dan. Zavedati se morava, da je Bog z nama v dobrem in slabem.
- Drug drugega sprejemati kot dar. Iskati pot do sozakonca in umirati sebi in svojemu egoizmu. Če ljubimo ne iščemo sebe ampak drugega. Naš egoizem nam to preprečuje. Ker se je potrebno truditi drug za drugega raje izberemo lažjo pot (kariera, hobiji, ekrani…
- Zakon mora biti najina prva skrb.
- Kriza v zakonu je velikonočna skrivnost, ki zaobjame trpljenje in vstajenje. Kriza je lahko prečiščevanje odnosa.
- Pomemben je pogovor. Drug drugemu je potrebno izreči kaj čutimo in doživljamo.
- Pomembna je molitev v zakonu. Včasih je samo molitev tista ki omili naše rane in nas zdravi.

To in še veliko biserov nam je podaril p. Andraž Arko. Na koncu nam je zaželel, da kot zakonci še naprej pišemo zgodbo ljubezni v zavesti da hodimo proti končnemu cilju nebesom in naj nikoli ne pozabimo klicat božjega blagoslova nad svoj zakon.

Erika Lozar